over

Aan de rand van ontwikkelgebied Nijmegen-Noord bevindt zich een stuk land waar het agrarische verleden van deze streek nog voelbaar is: een woonboerderij omringd door tuinen en een boomgaard, op tien minuten fietsafstand van het centrum van Nijmegen. Ook deze omgeving ondergaat de komende jaren een transformatie; in totaal worden er nog zo’n 13.000 woningen bijgebouwd. Juist in deze tussentijdse fase is FABRIKAAT neergestreken op deze plek om samen met onderzoekers, makers, kunstenaars en lokale initiatieven zichtbaar te maken wat de waarde is en kan zijn van dit gebied. Niet als protest tegen de gebiedsontwikkeling of als activisme om dit stuk erfgoed te behouden, maar om te experimenteren met hoe we de bestaande eigenschappen op een nieuwe manier kunnen inzetten in de ontwikkeling van een duurzame en leefbare omgeving. De materialen, immaterialen, natuur, ecologie, en de kennis en initiatieven uit de omgeving zijn uitgangspunt voor dit experiment.

Art Laboratory is een plek die je verwondert, waardoor je met andere ogen naar je omgeving gaat kijken. 

Zowel binnen als buiten op het erf kun je kunstwerken, ontwerpen en onderzoeken beleven, makers ontmoeten en meedoen tijdens workshops. De verschillende unieke ruimtes en installaties, waaronder paviljoen KAPKAR/ SF-P7S, zijn te gebruiken voor bijeenkomsten. Deze kunnen we op maat faciliteren met horeca, workshops, presentaties en expedities. Voor het doen van experiment of voor het maken van nieuw werk gerelateerd op het concept van Art Laboratory biedt FABRIKAAT hier ook werk- en verblijfruimte aan.

Kijk onder JOUW BEZOEK voor actuele bezoekersinformatie, onder DOE MEE voor mogelijkheden om aan te haken en onder AANBOD OP MAAT voor ruimtes en arrangementen. 

Aflopen 8 april opende Art Laboratory met een festival. Lees hier het verslag.