Speciaal voor het Ruimtekoers Festival in Arnhem hebben we een ruimte in het voormalige ABN Amro pand op het Gele Rijdersplein een nieuwe bestemming gegeven, waarbij letterlijk de geschiedenis van het pand werd verbonden aan het nu.

In de oude kantoorruimte van het gebouw op de eerste verdieping is een constructie van touwen aangelegd, waarbij de bestaande architecturale eigenschappen van de ruimte werden gebruikt. Het bevestigingssysteem van het voormalig systeemplafond en de stelpootjes van de computervloer werden hergebruikt als aanknopingspunten voor een nieuw ruimtelijk lichaam. Vanaf katrollen werd het touw geleid door het patroon van bevestigingspunten.

Het touw fungeerde als bindweefsel; het bepaalde nieuwe volumes of ruimtes van touw. Een nieuw ruimtelijk lichaam van verticale, horizontale en schuine vlakken dat bepaald werd door de eigenschappen van de bestaande ruimte.

Het publiek werd uitgenodigd om voort te borduren op het nieuwe weefsel en zo gezamenlijk een nieuwe functie te creëren die aansluit bij het tijdelijk gebruik van de ruimte.