Atlas van Nijmegen-Noord

Hoe wordt de identiteit van het nieuwe Nijmegen-Noord gevormd?

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen wandelt over de hele wereld door steden. Tijdens deze wandelingen noteert hij wat hij ziet, denkt en voelt. Dit levert plattegronden op die niet alleen een verslag zijn van wat er is, maar die ook laten zien hoe hij, of zijn gezelschap, de omgeving ervaart. In opdracht van Fabrikaat heeft Rothuizen de transitie in Nijmegen-Noord vastgelegd. Wat speelt zich af in deze periode? Wat leeft er in de tussentijd? En hoe wordt de identiteit van een nieuwe plek gevormd?

cut-out blauw Fabrikaat - Atlas van Nijmegen-Noord.jpgOp de voor hem kenmerkende manier heeft Jan op basis van zijn persoonlijke belevingen en de verhalen van de gebruikers dit gebied in kaart gebracht. De Atlas is een verzameling van registraties - zowel feitelijkheden als ervaringen en associaties - die samen de stad definiëren. Het is een beeldverslag dat laat zien hoe de stad Nijmegen in beweging is en dat vragen oproept over de identiteit van dit nieuw te vormen stadsdeel.

Op 4 oktober 2017 stond de laatste versie van de Atlas van Nijmegen-Noord in de maandelijkse column van Jan Rothuizen in de Volkskrant . Bekijk 'm hier.

Bij Art Laboratory kun je de Atlas op billboard formaat bekijken en een papieren versie kopen. De Atlas is ook op andere locaties verkrijgbaar, onder andere bij Hotel Nimma, Museum Het Valkhof en Hotel van der Valk.

foto Atlas van Nijmegen-Noord - credits Fabrikaat.JPG
 
 
 
artlas nijmegen-noord bibi op dijk.jpg

Foto’s: Fabrikaat

Ontwerp en realisatie in opdracht van Fabrikaat: Jan Rothuizen, 2017

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door:
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie | BankGiro Loterij Fonds | Rabobank Coöperatiefonds Rijk van Nijmegen | gemeente Nijmegen | provincie Gelderland