Atlas van de tussentijd in Nijmegen-Noord

Hoe wordt de identiteit van het nieuwe Nijmegen-Noord gevormd?
 

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen wandelt over de hele wereld door steden. Tijdens deze wandelingen noteert hij wat hij ziet, denkt en voelt. Dit levert plattegronden op die niet alleen een verslag zijn van wat er is, maar die ook laten zien hoe hij, of zijn gezelschap, de omgeving ervaart. In opdracht van Fabrikaat heeft Rothuizen de transitie in Nijmegen-Noord vastgelegd. Wat speelt zich af in deze periode? Wat leeft er in de tussentijd? En hoe wordt de identiteit van een nieuwe plek gevormd? Op de voor hem kenmerkende manier heeft hij op basis van zijn persoonlijke belevingen en de verhalen van de gebruikers dit gebied in kaart gebracht. De Atlas is een verzameling van registraties - zowel feitelijkheden als ervaringen en associaties - die samen de stad definiëren. Het is een beeldverslag dat laat zien hoe de stad Nijmegen in beweging is en dat vragen oproept over de identiteit van dit nieuw te vormen stadsdeel.

Op 4 oktober 2017 stond de laatste versie van de Atlas in de maandelijkse column van Rothuizen in de Volkskrant gepubliceerd. Bekijk 'm hier!

Kom langs bij KAPKAR / SF - P7S om het billboard van de Altas in de voortuin te bekijken en neem een papieren versie mee voor op je dwalingen door de Waalsprong. De Atlas is ook op andere locaties verkrijgbaar, onder andere bij Hotel Nimma, Iewan, Museum Het Valkhof en Hotel van der Valk.