TERRA_ FOOD_LABORATORY

TERRA_STORY>

 In samenwerking met chef-koks, food designers en het café van Fabrikaat wordt geëxperimenteerd met nieuwe toepassingen van planten, rivierklei en andere natuurlijke grondstoffen zoals bijenwas. In TERRA_FOOD LABORATORY maak je kennis met het experiment en kan je de uitkomsten op verschillende manieren beleven


FABRIKAAT x FLORES

Ontwerpers van Fabrikaat en chefs van Flores presenteren samen experimentele gastronomie; een unieke ervaring in een zintuigelijk stimulerende ruimte om een compleet andere manier van eten te stimuleren. 
Fabrikaat en Flores presenteren op zondag 9 november een vijfgangen ervaring - met plek voor maximaal 20 gasten - op locatie bij Fabrikaat, gelegen aan de Spiegelwaal in Nijmegen. Tijdens deze experimentele gastronomische samenkomst fuseren de toekomstgerichte keuken van Flores met het duurzame en innovatieve servies van Fabrikaat.
 

Fabrikaat richt zich als ontwerpstudio op het gebruik van lokale grond- en reststoffen. De reststromen uit het restaurant van Flores zijn gebruikt voor nieuwe coatings voor keramiek. Zo zult u eten van servies gemaakt met glas van lege wijnflessen en as van groenteafval. In haar projecten zoekt Fabrikaat samenwerkingen met ontwerpers en keramisten, zoals Etsuji Noguchi (JP), Studio Antonius, Jatiwangi Art Factory (ID) en Studio Joachim Morineau. Tijdens deze ervaring kunt u ontwerpen van hen beleven.


Flores kookt met lokale seizoensgebonden ingrediënten afkomstig uit voedselbossen en regeneratieve tuinen waaronder Eet Meer Bos, Bodemzicht, Ik heb een tuintje en De Ommuurde Tuin. Speciaal voor deze ervaring staan ook invasieve exoten op het menu: zoals Amerikaanse rivierkreeft en Japanse duizendknoop, verwerkt tot gerecht én glazuur.
Servies en bestek zijn zo ontworpen dat ze uitnodigen tot nieuwe manieren van eten. Elke gang wordt een zintuiglijke ervaring die aanzet tot verwondering en heroverweging.

 De vijfgangen ervaring gaat door wanneer alle kaarten zijn verkocht.

Programma zondag 9 november
Inloop 15.00
Afsluiting 20.00
Locatie
Fabrikaat
Zaligestraat 10 
Nijmegen-Noord
Kosten
€ 200 per persoon - inclusief amuses, aperitief, vijf gangen, bijpassende dranken, tafelwater en thee. Er zijn geen bijkomende kosten.
Let op: er kan geen rekening worden gehouden met allergieën of dieetwensen. 
Reserveren: www.bistroflores.nl

Uitverkocht


Residentie Etsuji Noguchi

Keramist Etsuji Noguchi (JP) heeft bij Fabrikaat de rivierklei verder verkend evenals de filosofie en gerechten van restaurant Flores, Nijmegen. Deze vormen de vertrekpunten van zijn nieuwe werk dat hij in samenwerking met Fabrikaat verder ontwikkelt en produceert. Rivierklei, glasafval en as van groentes uit de keuken van Flores zijn de ingrediënten waarmee gewerkt is.


WORKSHOP COFFEE TO-THROW

  • 1 uur

  • € 36,00 p.p.

  • Minimale groepsgrootte: 4 personen

Maak je eigen beker van Nijmeegse rivierklei, We geven tijdens de workshop uitleg over het werken met deze natuurklei en over de filosofie en maakproces van de coffee to-throw beker. Je gaat naar huis met deze circulaire beker. Wil je de beker toch liever afgebakken hebben? Dat kan ook; tegen een meerprijs glazuren we de beker voor je en kan je deze later ophalen.