vrijwilliger

Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel van het FABRIKAAT team, dat bestaat uit betrokken en gemotiveerde mensen, met ieder zijn eigen interesses, ambities en specialisaties. Binnen onze projecten bieden we je de ruimte om deze te onderzoeken en in te zetten. Bovenaan staan je betrokkenheid, enthousiasme, nieuwsgierigheid en ambitie, die je bijvoorbeeld inzet als;
 

GASTVROUW / GASTHEER
Jij bent het aanspreekpunt tijdens openingstijden en evenementen, waarbij je bezoekers enthousiasmeert en informeert over ons concept. Je bent op de hoogte van wat er zich afspeelt bij Art Laboratory, weet wie er aan het werk zijn, wat er op het programma staat en kunt rondleidingen en achtergrondinformatie geven. Ook help je tijdens openingstijden en evenementen mee met het draaien van kleinschalige horeca.

PRODUCTIONEEL MEDEWERKER
Je bouwt mee aan nieuwe kunst- en sociale projecten of helpt mee tijdens de op- en afbouw van installaties en evenementen die bij Art Laboratory plaatsvinden. Ook help je mee met de inrichting van ruimtes voor workshops, evenementen en bijeenkomsten. Voorbeelden van projecten zijn het meehelpen opzetten van ons paddenstoelen lab, het onderhouden van onze experimentele moestuin of het meebouwen aan nieuwe kunstinstallaties op het erf. Je werkt onder begeleiding van een projectcoördinator, kunstenaar of maker.

COÖRDINATIE EN ORGANISATIE
Art Laboratory is een veranderende plek met een groeiend aantal kunstwerken, installaties en experimenten. Op het erf vinden veel activiteiten plaats; tijdens residenties en werkperiodes zijn er makers aan het werk, er worden workshops, bijeenkomsten en rondleidingen georganiseerd en er ontwikkelen zich nieuwe projecten, zoals een experimentele moestuin of het paddestoelen lab. FABRIKAAT zoekt hands-on, bevlogen en zelfstandige mensen die het leuk vinden de coördinatie en organisatie van deze nieuwe projecten op zich te nemen. Binnen het kader van Art Laboratory en in overleg met FABRIKAAT stuur jij deze projecten aan. Je inventariseert wat er nodig is, enthousiasmeert bezoekers en vrijwilligers en stuurt vrijwilligers aan. FABRIKAAT denkt met je mee en faciliteert waar mogelijk, maar ook jij hebt een creatieve geest en draagt (met je projectgroep) ideeën aan, bijvoorbeeld over sponsoring, uitwisseling of samenwerking met lokale partijen.

EXPERIMENTELE MOESTUIN EN PADDENSTOELEN LAB
Bij Art Laboratory hebben we de mogelijkheid om van alles te verbouwen. Bijvoorbeeld in onze experimentele moestuin, waar we niet-alledaagse groenten, fruit en kruiden verbouwen op een niet-standaard manier. Hier experimenteren we met innovatieve indeling, middelen, materialen en gewassen die op een duurzame manier (zonder bestrijdingsmiddelen) verbouwd worden. In de kelder ontwikkelt zich een paddenstoelen lab waar oesterzwammen de muren en het plafond overnemen, en in de badkamer ligt een bak vol verse aarde te wachten op een invulling. Deze projecten dienen tegelijkertijd als ontmoetingsplek, waardoor anderen geënthousiasmeerd raken om aan te haken.

IK WIL MIJ OP EEN ANDERE MANIER INZETTEN
Misschien heb je specifieke kennis of ideeën die je in wilt zetten, bijvoorbeeld over de lokale flora en fauna, over hoe we Art Laboratory het beste kunnen promoten of over nieuwe makers wiens werk(wijze), experiment of onderzoek past binnen het concept. Wil je meehelpen Art Laboratory meer bekendheid geven door de verspreiding van posters, flyers en stickers in Nijmegen en omgeving? Neem dan ook contact met ons op!

 

PROFIEL

Je bent hands-on en krijgt energie van het draaien van een project in teamverband. We kijken op basis van je motivatie, persoonlijke kwaliteiten en affiniteit met waar Art Laboratory voor staat wat de mogelijkheden voor jou zijn. Door met ons Art Laboratory te laten groeien kun je relevante praktijkervaring opdoen, ervaar je welke kwaliteiten je bezit en / of wilt ontwikkelen en bouw je aan een netwerk van uiteenlopende contacten. Daarnaast;

> heb je minimaal 5 uur per week tijd om je in te zetten;
> werk je zelfstandig en kunnen we op je bouwen;
> ben je flexibel en hebt improvisatievermogen;
> en heb je een gezonde dosis humor.


WAT BIEDEN WE JOU?

> meedraaien in een groeiende, creatieve en professionele culturele organisatie;
> kennis en ervaring op het gebied van conceptdenken, het verbinden van uiteenlopende partijen en het onderhouden van contact met samenwerkingspartners;
> afwisselende en dynamische werkzaamheden waarbij je de ruimte hebt je vaardigheden verder te ontdekken en te ontwikkelen;
> we kijken met jou welke mogelijkheden en kansen er binnen de projecten liggen;
> FABRIKAAT biedt volop kansen op ervaring op te doen en je netwerk te vergroten;
> als vrijwilliger wordt je kosteloos Vriend van FABRIKAAT; door je als vrijwilliger in te zetten kun je tevens één dagdeel per jaar gebruikmaken van paviljoen KAPKAR/ SF-P7S voor je eigen feestje, workshop of bijeenkomst tijdens openingstijden van Art Laboratory (zondag t/m woensdag tussen 12.00 en 17.00 uur).
 

IETS VOOR JOU?

Stuur een e-mail met je CV en motivatie naar info@stichtingfabrikaat.nl.
 

OVER FABRIKAAT

Fabrikaat staat voor een nieuwsgierige, open en positieve blik op onze omgeving. Ons team ziet kansen en uitdagingen in de maatschappelijke problematiek en ontwikkelt concepten om hier vanuit kunst en ontwerp oplossingen voor aan te dragen of op in te springen. Dit doen we door placemaking projecten (letterlijk: plek maken!) te initiëren, zoals evenementen, projecten en interventies, waarmee we de ontwikkeling van vernieuwende ideeën over gebruik en vormgeving van onze leefomgeving een boost geven. Dit doen we op locaties die wachten op een nieuwe invulling, zoals een voormalig fabrieksterrein, een nieuw opgeleverd stedelijk gebied of een ontwikkelgebied. Hiermee creëren we kansen voor de ontwikkeling van vernieuwende ideeën op het gebied van vormgeving en gebruik van onze leefomgeving en creëren we tegelijkertijd aantrekkelijke, inspirerende plekken waarmee we een impuls geven aan een stilgevallen plek.