rondleidingen, workshops & presentaties

Fabrikaat biedt twee rondleidingen aan:

Expeditie TRANSLAND | op ontdekking door de Waalsprong
Op deze verkenningstocht krijg je zicht op de geschiedenis, cultuurhistorie, architectuur en actuele ontwikkelingen van het veelzijdige en veranderende gebied de Waalsprong. De wandeling start bij Art Laboratory en voert je langs het Fort beneden Lent en het nieuw aangelegde rivierpark met haar bruggen. Deze rondleiding kan gecombineerd worden met horeca.

Expeditie Honig | verkenningstocht over het Honigcomplex in Nijmegen
Een rondleiding over het Honigcomplex die de architectonische historie van het complex en de sprong naar het heden belicht.


Alle rondleidingen worden verzorgd door architectuurhistoricus Michiel Kruidenier en duren een uur. Er kunnen maximaal 20 personen per keer deelnemen. Neem voor prijzen en boekingen contact op via info@stichtingfabrikaat.nl


Fabrikaat biedt verschillende (educatieve) workshops aan en kan op verzoek ook programma door derden laten verzorgen. Een kleine greep: we werken onder meer samen met Circus Engelbregt, EAT ART COLLECTIVE, keramisten, ontwerpers en beeldend kunstenaars. Denk aan workshops insecten bereiden, taxidermie, tekenen naar waarneming, eetbare planten, raku stoken, nieuw materiaal uit afvalstoffen of natuurlijke pigmenten maken.


Op verzoek verzorgen wij presentaties over onze werkwijze en projecten.