Fabrikaat ontwikkelt placemaking projecten. Op locaties die wachten op een nieuwe invulling laten wij mogelijkheden voor nieuw gebruik zien. Stadsontwikkeling is namelijk niet langer een gevolg van een blauwdruk, van bovenaf bedacht door projectontwikkelaars, maar een continue veranderend proces waarin in samenwerking met initiatieven van onderaf leefbare plekken kunnen worden ontwikkeld.


Werkwijze

In de tussentijd – de fase waarin de oude functie van een gebied is verdwenen en de nieuwe nog niet is bepaald – ligt een kans voor initiatief en ontwikkeling van vernieuwende ideeën voor onze leefomgeving. De creatieve sector kan hierin volgens ons een belangrijke rol vervullen: vanuit hun onconventionele blik wordt onze bestaande kijk op de stad bevraagd en worden alternatieven aangedragen. Wij nodigen daarom kunstenaars, ontwerpers en architecten uit om hun ideeën vorm te geven en te delen met publiek. Onze werkwijze is gericht op het verbinden van deze creatieven met verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld projectontwikkelaars, woning corporaties, culturele, onderwijs- en overheidsinstellingen, bedrijven, maar ook buurtbewoners en het publiek. Op deze manier zoeken we naar kansen om vernieuwende concepten een stap verder richting realisatie te brengen.


KAPKAR / SF-P7S podium voor de tussentijd

In 2017 organiseren we placemaking voor de Waalsprong in Nijmegen-Noord. Op deze tussentijdse locatie voeren we kunstprojecten uit en onderzoeken we kansen voor nieuwe placemaking. Dit doen we vanuit het kunstwerk KAPKAR / SF-P7S, een paviljoen ontworpen door Frank Havermans, op de Oosterhoutsedijk aan de noordkant van de Spiegelwaal. Op deze bijzondere locatie vol potentie is iedereen welkom om het programma, dat bestaat uit onder andere pitch presentaties, tentoonstellingen en kunstenaarsgesprekken, bij te wonen. Ook nodigen we je uit om KAPKAR / SF-P7S voor eigen programma te gebruiken. Zo creëren we samen een levendige mini hotspot in dit stilgevallen gebied. 

 

Ons team bestaat uit:

Katerien zw73x110.jpg
mal100.jpg
mal100.jpg

 

Directeur Katerien ter Meulen - E-mail

 

 

 

Projectleider Ewoud Groenendijk - E-mail

 

 

 

Projectleider communicatie Bibi Cornelissen - E-mail

 

 

 

Projectcoördinator Renske de Vriend - E-mail

 

 

 

Projectleider GR#D Jeroen Bomers - E-mail

 

 

 

Vrijwilliger Tom Hopman

 

 

 

Vrijwilliger Niek Steegemans

 

 

 

Vrijwilliger Edith Giesbert

 

 

 

Vrijwilliger Marloes Nas

 

 

 

Vrijwilliger Kirsten van der Werff

 

 

 

Afstudeerder Basten Simmelink

 


Het bestuur is als volgt samengesteld: