NIEUWS

 14 maart 2018 Scapetransformer tijdens BouwLab foto: Edwin Smits

14 maart 2018
Scapetransformer tijdens BouwLab
foto: Edwin Smits

**update programma** Festival Art Laboratory 8 april

Laat je onder meer meenemen door de electronische drumscapes van Scapetransformer, in een mix van soundscapes, manuele drum en omgevingsgeluiden. Live, buiten! Of experimenteer samen met ontwerper Basse Stittgen met de mogelijkheden van organisch afval voor nieuw materiaal, maak je eigen kleikoekje in KAPKAR/ SF-P7S of bestel voor de grotere trek een kroketje Poldergans aan de bar bij EAT ART colletive!

 
 7 maart 2018

7 maart 2018

residentie | Niels Hendriks

De oude woonboerderij van Art Laboratory heeft een schat aan sporen en merkwaardigheden. Lees hier wat beeldend kunstenaar Niels Hendriks met de mysterieuze tussenruimtes van plan is. 

 
 7 maart 2018

7 maart 2018

residentie | Danni van Amstel

Beeldend kunstenaar Danni van Amstel gaat deze week aan de slag met verwijderde elementen uit de woonboerderij. Meer over Danni en haar werk lees je hier.

 
 27 februari 2018

27 februari 2018

Openingsfestival Art Laboratory op zondag 8 april

Op 8 april vieren we de start van Art Laboratory met een openingsfestival.
Tijdens het festival kun je Art Lab in al haar facetten beleven, met onder meer live producties, muziek, rondleidingen, workshops, een experimentele hapjes bar en veel kunst en ontwerp. Een update van het programma volgt, blijf op de hoogte via het evenement. 

 
 
 
 24 februari 2018 foto: Niels Hendriks

24 februari 2018
foto: Niels Hendriks

 

Eerste residenties bij Art Laboratory

Vanaf maandag 5 maart starten de eerste residenties bij Art Lab. Deze week gaan beeldend kunstenaars Danni van Amstel en Niels Hendriks tijdens hun verblijf aan de slag met nieuw werk, geïnspireerd op het gebruik van de boerderij. Meer over hun werk en wat ze hier gaan doen lees je op facebook. Op 5, 6 en 7 maart ben je welkom om hen te ontmoeten. We zijn dan geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 31 januari 2018

31 januari 2018

MAPPING AN AREA THAT IS GOING TO DISAPPEAR

De hele maand januari werkten studenten van de afdeling BEAR aan ArtEZ bij Art Laboratory aan hun site-specific werk, geïnspireerd op het erf en de veranderende directe omgeving. Gisteren waren de installaties, composities en performances live te zien tijdens hun presentaties. Check het fotoverslag hier

 
 30 januari 2018

30 januari 2018

Uitreiking Architectuurprijs Nijmegen 2017

KAPKAR/ SF-P7S, één van de 10 genomineerden voor de juryprijs, viel niet in de prijzen maar werd geprezen in het juryrapport: '[het paviljoen] scoort volgens de jury hoog op bijna alle criteria, zeker ook ten aanzien van sociale duurzaamheid en circulariteit. Alles klopt, het verhaal en de uitwerking ervan is zeer sterk. De kenmerkende elementen uit de historische omgeving zijn op een prachtige wijze vertaald. De jury roemt de impact van het gebouw in vergelijking tot het - vergeleken bij de andere genomineerden - zeer beperkte budget en de kleine schaal.' We feliciteren Tandheelkunde, Radboudumc en bedanken je voor je stem!

 
 16 januari 2018

16 januari 2018

Jurybezoek voor KAPKAR/ SF-P7S

De jury van de Architectuurprijs Nijmegen 2017 kreeg vandaag een korte presentatie over KAPKAR/ SF-P7S door de ontwerper, kunstenaar Frank Havermans. Het paviljoen laat zien dat, door initiatief van onderaf, samenwerking tussen sectoren en met eenvoudige materialen, een architectonisch object gerealiseerd kan worden. Heb je nog niet gestemd? Dat kan nog tot eind deze maand en doe je hier!

 
 9 januari 2018

9 januari 2018

Studenten ArtEZ aan het werk bij Art Laboratory

In januari werken studenten van de afdeling Base for Experiment, Art and Research (BEAR) van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten aan hun project bij Art Laboratory. In deze veranderende omgeving, waar binnenkort de natuur moet wijken voor nieuwbouw, brengen zij op eigen wijze de harde en zachte eigenschappen van het erf en het omringende gebied in kaart. Op 30 januari stellen ze hun werk, met als thema MAPPING AN AREA THAT IS GOING TO DISAPPEAR tentoon voor elkaar, docenten en publiek.

 
 1 januari 2018 foto: René de Wit

1 januari 2018
foto: René de Wit

KAPKAR/ SF-P7S genomineerd voor Architectuurprijs Nijmegen

Paviljoen KAPKAR/ SF-P7S, eerder kanshebber voor de Mies van de Rohe award 2017, is genomineerd voor de Architectuurprijs Nijmegen 2017! Stemmen kan tot 29 januari en doe je hier.

 

 
 19 december 2017

19 december 2017

Kartonnen huis verwoest door brandstichting

Op zaterdag 16 december is het Kartonnen huis van FABRIKAAT door brandstichting verwoest. Sinds 2014 was het kunstobject, ontworpen door Jeroen Bomers, iconisch voor FABRIKAAT, het Honigcomplex en de stad Nijmegen. Het onderkomen, dat als een parasiet gebruik maakte van de bestaande architecturale eigenschappen van de fabriekshal, was volledig opgebouwd uit afvalmateriaal. Lees verder...