De programma's van Fabrikaatje worden geleid door één van onze vier docenten: 

Ik vind het leuk om jonge mensen enthousiast te maken voor kunst en cultuur! Sporen zoeken en een nieuw ontwerp bedenken voor een bestaande ruimte vinden kinderen heel leuk om te doen. Met veel plezier ga ik in gesprek met leerlingen en luister goed naar hun ideeën. Kinderen komen vaak met hele verassende creatieve ontwerpen voor een lege fabrieksruimte. Mijn ervaring in ‘filosoferen met kinderen over kunst’, enthousiasme voor- en kennis van kunst en cultuur komen hierbij goed van pas.
  • Merel van den Nieuwenhof - Met haar kunsthistorische kennis en ervaring in uiteenlopende facetten van de kunstwereld is ze in staat voor ieder wat wils te bieden en het grotere geheel te overzien. Van kunsthistorisch onderzoek, het samenstellen en organiseren van tentoonstellingen en het schrijven van publicaties tot het ontwikkelen van educatieve programma's voor diverse doelgroepen, Merel kan alles. Met altijd als kern: het toegankelijk maken van kunst.

 

"Ik wil vooral mijn enthousiasme op de kinderen overbrengen. Ik vind het belangrijk dat ze een goed gevoel en een fijne herinnering aan hun bezoek aan Fabrikaat overhouden en zien dat er van alles mogelijk is als je je fantasie gebruikt!"

 

  • Korneel Jeuken - Vanuit zijn achtergrond als beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam, weet hij kinderen te begeleiden in hun ontwerp. Hij illustreerde de Graphic Novel Sterke Verhalen uit de Wolfskuil en werkte mee aan exposities zoals de Kunstraffinaderij en de Zomerexpositie in de Stevenskerk te Nijmegen. Korneel weet kunst toe te passen in vele vormen, zo geeft hij ook tekenworkshops Tover je Toekomst in de Emergent Art Center te Eindhoven. 

 

"De educatieprojecten van Fabrikaat zijn voor kinderen een leuke en spannende manier om iets te leren over erfgoed en creatief ondernemen. Met name het laatste is iets wat ik kinderen graag bij wil brengen. Buiten de kaders denken, ook als het gaat om wat je wil worden als je groot bent."

 

  • Lisa Smeets - Afgestudeerd als Bachelor of Education aan de HAN is Lisa inmiddels een ervaren docente primair onderwijs. Haar educatieve kennis heeft haar naar verre uithoeken van de wereld gebracht, waar zij zelfs in Nepal mee werkte aan het trainen van lokale onderwijzers en het opzetten van een educatieprogramma. Ze gaf les in klasmanagement en pedagogie. 
Samen met de kinderen ga ik op ontdekkingstocht door de fabriek. Door de nieuwsgierigheid van de kinderen maak ik verbindingen tussen hun voorstellingen en de realiteit: wat ontdekken de kinderen in de grote fabriek, wat zien ze, wat kan het zijn geweest en waarom zou je dat nou nodig hebben? Daarnaast laat ik de kinderen een belangrijke rol innemen; ze moeten mij helpen om Kaatje en het geheime recept te vinden, want alleen dan kunnen we pasta maken! Dit zorgt ervoor dat de kinderen vol enthousiasme aan het programma deelnemen, een waar genoegen.

 

Onze docenten worden ondersteund door twee assistenten: 

  • Eva Ruban 
  • Gaia van der Leen

Lijkt het je ook leuk om te assisteren? Mail dan naar Renske de Vriend via info@stichtingfabrikaat.nl