doe mee

Er zijn verschillende manieren om de projecten van FABRIKAAT mede mogelijk te maken. Draag bij als vrijwilliger, vriend of partner en haak aan bij workshops en projecten.


Word vrijwilliger bij FABRIKAAT

Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel van het FABRIKAAT team, dat bestaat uit betrokken en gemotiveerde mensen, met ieder zijn eigen interesses, ambities en specialisaties. Door je als vrijwilliger in te zetten kun je tevens één dagdeel per jaar gebruikmaken van paviljoen KAPKAR/ SF-P7S voor je eigen feestje, workshop of bijeenkomst tijdens openingstijden van Art Laboratory (zondag t/m woensdag tussen 12.00 en 17.00 uur). Lees hier meer.


IMG_0288.JPG

Word vriend van FABRIKAAT

Jij kunt onze projecten mede mogelijk maken! Voor €50 per jaar word je vriend van FABRIKAAT, waarvoor je onder andere een dagdeel gratis gebruik mag maken van paviljoen KAPKAR/ SF-P7S voor je eigen bijeenkomst. Lees hier meer over onze vriendschap.

 


Word partner van FABRIKAAT

Als partner maak je vanaf €500 per jaar onze projecten mede mogelijk, kun je eenmaal gratis gebruiken maken van paviljoen KAPKAR/ SF-P7S voor eigen gelegenheid (voor groepen tot 150 personen) en stellen we je als eerste op de hoogte van bijzondere ontwikkelingen en kansen voor samenwerking binnen FABRIKAAT. Lees hier meer.


Haak aan bij projecten

Doorlopend vindt er bij Art Laboratory experiment plaats waar jij aan kunt bijdragen door je kennis of expertise in te zetten, of door mee te ontdekken. Lopende projecten zijn;

 

Ontwikkeling Soil Lab

Welke verhalen verbonden de bewoners van Nijmegen tot op heden met de grond waarop zij leven? En wat kunnen de nieuwe verhalen worden die mensen binden met deze veranderende omgeving? Momenteel wordt er bij Art Laboratory gewerkt aan de ontwikkeling van een Soil Lab, waar we de verschillende eigenschappen van de aarde uit dit gebied in kaart te brengen. FABRIKAAT nodigt hiertoe mensen met verschillende achtergronden en expertise uit om samen te onderzoeken wat de betekenis is en kan zijn van deze aarde. Het Soil Lab wordt ontwikkelt in samenwerking met Jatiwangi art Factory, gespecialiseerd in placemaking door keramiek op Java, Indonesië.

Op 29 augustus is er een brainstormsessie, waarbij onder andere Iswanto Hartono en leden van JaF aanwezig zijn. Ben je geïnteresseerd om ook aanwezig te zijn? Neem dan contact op met Bibi Cornelissen via contact@stichtingfabrikaat.nl.

 Soil Lab wordt mede mogelijk gemaakt door: provincie Gelderland | BankGiro Loterij Fonds | Radboud Universiteit | K3 Delta | steenfabriek de Vogelensangh | RH-Tech BV

Soil Lab wordt mede mogelijk gemaakt door: provincie Gelderland | BankGiro Loterij Fonds | Radboud Universiteit | K3 Delta | steenfabriek de Vogelensangh | RH-Tech BV


Workshop Wasted Away | Basse Stittgen

Ontwerper Basse Stittgen brengt afvalstromen in de regio Nijmegen in kaart. In mei zette Basse zijn BIO LAB op bij Art Laboratory en organiseerde hij een meerdaagse workshop waarin hij samen met deelnemers experimenteerde met de mogelijkheden van dit afval voor nieuw materiaal. Lees hier meer.

pieter-bruegel-the-elder-the-alchemist.jpg

Tijdelijk mini-atelier LAIR PAIR

Deze twee stalen sculpturen van geven je vanachter hun grote venster elk een uniek perspectief op de omgeving. Ze vormen samen een vaste plek om te reageren op het landschap; een atelier van twee. We nodigen je uit om hier nieuw werk te maken, gerelateerd aan het concept van Art Laboratory. Lees hier meer

_MG_0003.JPG

Experimentele Moestuin

We hebben bij Art Laboratory de mogelijkheid om van alles te verbouwen. Bijvoorbeeld in onze experimentele moestuin, waar we niet-alledaagse groenten, fruit en kruiden verbouwen op een niet-standaard manier. Hier experimenteren we met innovatieve indeling, middelen, materialen en gewassen, en hoe we die op een duurzame manier kunnen verbouwen. De start is gemaakt in de tuin, maar er zijn natuurlijk nog veel meer plekken en oppervlaktes die gebruikt kunnen worden. De tuin en de oogst zijn tevens een manier om mensen bij deze omgeving te betrekken. Beginnen jouw groene vingers te jeuken om mee te doen, heb je ideeën over een activiteit die past bij dit concept en zou je dit willen organiseren? Neem contact op met Lucas Bruil, via lucas_bruil@hotmail.com.

moestuin Art Laboratory.JPG

Paddenstoelenlab

Op koffiedrab van ondernemers uit de omgeving worden in de kelder van de boerderij oesterzwammen gekweekt. Zo wordt een nieuwe waarde gegeven aan een afvalproduct uit de omgeving, krijgt de kelder een nieuwe functie en kan er binnenkort geoogst worden! Beginnen jouw groene vingers te jeuken, heb je ideeën over hoe we dit pilot project kunnen uitbreiden en wat we met de oogst kunnen organiseren? Laat dan hier je gegevens achter.

paddestoelenlab 2.jpg

Vogels in dit veranderende landschap

Draag bij aan het onderzoek van promovendus Nick Hofland (Radboud Universiteit Nijmegen). Lees hier meer.

IMG_0627.JPG