doe mee

Er zijn verschillende manieren om de projecten van FABRIKAAT mede mogelijk te maken. Draag bij als vrijwilliger, vriend of partner en haal aan bij workshops en projecten.


Word vrijwilliger bij FABRIKAAT

Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel van het FABRIKAAT team, dat bestaat uit betrokken en gemotiveerde mensen, met ieder zijn eigen interesses, ambities en specialisaties. Door je als vrijwilliger in te zetten kun je tevens één dagdeel per jaar gebruikmaken van paviljoen KAPKAR/ SF-P7S voor je eigen feestje, workshop of bijeenkomst tijdens openingstijden van Art Laboratory (zondag t/m woensdag tussen 12.00 en 17.00 uur). Lees hier meer.


IMG_0288.JPG

Word Vriend van FABRIKAAT

Jij kunt onze projecten mede mogelijk maken! Voor €50 per jaar word je Vriend van FABRIKAAT, waarvoor je onder andere een dagdeel gratis gebruik mag maken van paviljoen KAPKAR/ SF-P7S voor je eigen bijeenkomst. Lees hier meer over onze vriendschap.

 


Word partner van FABRIKAAT

Als partner maak je vanaf €500 per jaar onze projecten mede mogelijk, kun je eenmaal gratis gebruiken maken van paviljoen KAPKAR/ SF-P7S voor eigen gelegenheid (voor groepen tot 150 personen) en stellen we je als eerste op de hoogte van bijzondere ontwikkelingen en kansen voor samenwerking binnen FABRIKAAT. Lees hier meer.


Haak aan bij projecten

Doorlopend vindt er bij Art Laboratory experiment plaats waar jij aan kunt bijdragen door je kennis of expertise in te zetten, of door mee te ontdekken. Lopende projecten zijn;

 

Workshop Wasted Away | Basse Stittgen

Ontwerper Basse Stittgen brengt afvalstromen in de regio Nijmegen in kaart. In mei zette Basse zijn BIO LAB op bij Art Laboratory en organiseerde hij een meerdaagse workshop waarin hij samen met deelnemers experimenteerde met de mogelijkheden van dit afval voor nieuw materiaal. Lees hier meer.

pieter-bruegel-the-elder-the-alchemist.jpg

Tijdelijk mini-atelier LAIR PAIR

Deze twee stalen sculpturen van geven je vanachter hun grote venster elk een uniek perspectief op de omgeving. Ze vormen samen een vaste plek om te reageren op het landschap; een atelier van twee. We nodigen je uit om hier nieuw werk te maken, gerelateerd aan het concept van Art Laboratory. Lees hier meer

_MG_0003.JPG

Experimentele Moestuin

We hebben bij Art Laboratory de mogelijkheid om van alles te verbouwen. Bijvoorbeeld in onze experimentele moestuin, waar we niet-alledaagse groenten, fruit en kruiden verbouwen op een niet-standaard manier. Hier experimenteren we met innovatieve indeling, middelen, materialen en gewassen, en hoe we die op een duurzame manier kunnen verbouwen. De start is gemaakt in de tuin, maar er zijn natuurlijk nog veel meer plekken en oppervlaktes die gebruikt kunnen worden. De tuin en de oogst zijn tevens een manier om mensen bij deze omgeving te betrekken. Beginnen jouw groene vingers te jeuken om mee te doen, heb je ideeën over een activiteit die past bij dit concept en zou je dit willen organiseren? Neem contact op met Lucas Bruil, via lucas_bruil@hotmail.com.

moestuin Art Laboratory.JPG

Paddenstoelenlab

Op koffiedrab van ondernemers uit de omgeving worden in de kelder van de boerderij oesterzwammen gekweekt. Zo wordt een nieuwe waarde gegeven aan een afvalproduct uit de omgeving, krijgt de kelder een nieuwe functie en kan er binnenkort geoogst worden! Beginnen jouw groene vingers te jeuken, heb je ideeën over hoe we dit pilot project kunnen uitbreiden en wat we met de oogst kunnen organiseren? Laat dan hier je gegevens achter.

paddestoelenlab 2.jpg

Vogels in dit veranderende landschap

Draag bij aan het onderzoek van promovendus Nick Hofland (Radboud Universiteit Nijmegen). Lees hier meer.

IMG_0627.JPG

COMING UP | Soil Lab door Jatiwangi Art Factory 

FABRIKAAT heeft Jatiwangi Art Factory en Iswanto Hartono uitgenodigd onze samenwerking voort te zetten bij Art Laboratory. Hier zetten zij in september een Soil Lab op, waarmee ze de waarde van de rivierklei onderzoeken en wij van hun werkwijze kunnen leren.

foto soil lab jatiwangi .jpg