doe mee

Art Laboratory is een groeiende en veranderende plek, waar nieuw werk en experiment vorm krijgt, ontwikkelt en gepresenteerd wordt. We nodigen lokale en (inter)nationale onderzoekers, kunstenaars, ontwerpers, studenten en makers uit om hun experiment uit te voeren in de verschillende laboratoria op het erf. 

Met Art Laboratory beoogt FABRIKAAT innovatie op het gebied van (sociaal) duurzame ruimtelijke vernieuwing, werkwijzen en materialen te stimuleren. De lokale materialen, kennis, geschiedenis, verhalen, associaties, natuur, ecologie en initiatieven zijn uitgangspunt in dit experiment. Op het erf maken we deze, samen met gerelateerde ontwikkelingen die zich gewoonlijk afspelen binnen instituten, ateliers en instellingen, zichtbaar voor publiek. 
 

HOE HAAK JIJ AAN?

Er zijn verschillende manieren om bij te dragen. Je kunt meedoen aan projecten, vrijwilliger of partner worden. Hieronder lees je daar meer over. 

Voor het doen van experiment of voor het maken van nieuw werk gerelateerd aan het concept van Art Laboratory bieden we werk- en verblijfruimte aan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Workshop Wasted Away | Basse Stittgen

Ontwerper Basse Stittgen brengt afvalstromen in de regio Nijmegen in kaart. In mei zet hij zijn BIO LAB op bij Art Laboratory en organiseert hij een meerdaagse workshop waarin hij samen met jou experimenteert met de mogelijkheden van dit afval voor nieuw materiaal. Lees hier meer en laat je gegevens achter!

pieter-bruegel-the-elder-the-alchemist.jpg

Tijdelijk mini-atelier LAIR PAIR

Deze twee stalen sculpturen van geven je vanachter hun grote venster elk een uniek perspectief op de omgeving. Ze vormen samen een vaste plek om te reageren op het landschap; een atelier van twee. We nodigen je uit om hier nieuw werk te maken, gerelateerd aan het concept van Art Laboratory. Lees hier meer. 

_MG_0003.JPG

Experimentele Moestuin

We hebben bij Art Laboratory de mogelijkheid om van alles te verbouwen. Bijvoorbeeld in onze experimentele moestuin, waar we niet-alledaagse groenten, fruit en kruiden verbouwen op een niet-standaard manier. Hier experimenteren we met innovatieve indeling, middelen, materialen en gewassen, en hoe we die op een duurzame manier kunnen verbouwen. De start is gemaakt in de tuin, maar er zijn natuurlijk nog veel meer plekken en oppervlaktes die gebruikt kunnen worden. De tuin en de oogst zijn tevens een manier om mensen bij deze omgeving te betrekken. Beginnen jouw groene vingers te jeuken om mee te doen, heb je ideeën over een activiteit die past bij dit concept en zou je dit willen organiseren? Laat hier je gegevens achter.

WhatsApp Image 2018-03-27 at 11.23.25.jpeg

Paddenstoelenlab

Op koffiedrab van ondernemers uit de omgeving worden in de kelder van de boerderij oesterzwammen gekweekt. Zo wordt een nieuwe waarde gegeven aan een afvalproduct uit de omgeving, krijgt de kelder een nieuwe functie en kan er binnenkort geoogst worden! Beginnen jouw groene vingers te jeuken, heb je ideeën over hoe we dit pilot project kunnen uitbreiden en wat we met de oogst kunnen organiseren? Laat dan hier je gegevens achter.

paddestoelenlab 2.jpg

Vogels in dit veranderende landschap

Draag bij aan het onderzoek van promovendus Nick Hofland (Radboud Universiteit Nijmegen). Lees hier meer.

IMG_0627.JPG

Wordt partner

Wil je graag bijdragen aan het experiment dat plaatsvindt bij Art Laboratory? Dat kan ook door een financiële bijdrage te verlenen. Lees hier wat je daarvoor van ons kunt terugverwachten. 


Wordt vrijwilliger

Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel van het Art Laboratory team, dat bestaat uit betrokken en gemotiveerde mensen, met ieder zijn eigen interesses, ambities en specialisaties. Lees hier meer.