De kunstprojecten die Fabrikaat organiseert in 2014:

out of the box

Fabrikaat # 1; een architectonisch kunstobject
Dit kunstobject komt op het dak van de projectruimte van Fabrikaat en onder de overkapping van de fabriekshal. Dit kunstobject zal voornamelijk fungeren als tijdelijk verblijf voor de gastkunstenaars die komen werken bij Fabrikaat. Voor deze opdracht kunnen vormgevers & kunstenaars tot 20 december 2013 een plan indienen.

Zie: Fabrikaat #1


Fabrikaat # 2; de fabriekstuin
Kunstenaars en  tuin/landschapsarchitecten worden uitgedaagd om een tuin in de breedste zin van het woord te ontwerpen voor een specifieke locatie binnen het Honigcomplex. Vier verschillende locaties met elk een eigen karakter en pakket van eisen zijn hiertoe geselecteerd. Ontwerpers worden gevraagd om voor 1 locatie een ontwerp voor een tuin in te dienen die aansluit bij de architecturale eigenschappen en huidige sociale functie van deze locatie.  Tot 21 februari 2014 kan een projectvoorstel worden ingediend.
Zie: Fabrikaat #2


fabrikaat zicht op de waal

Fabrikaat # 3; zicht op de rivier de Waal
De aangrenzende rivier de Waal wordt onttrokken aan het zicht door hoge damwanden op het Honigcomplex.
De Waal is vanuit diverse invalshoeken te benaderen (van de geschiedenis tot de kleur van het water,) maar het zicht op deze grote inspiratiebron wordt nogal belemmerd.
Aan kunstenaars en vormgevers wordt gevraagd om de rivier ‘binnen te halen’.


fabrikaat lichtobject

Fabrikaat # 4; een monumentaal lichtobject
In de donkere maanden oktober en november zal een kunstenaar/ vormgever werken aan een monumentaal lichtobject die vanaf ver te zien zal zijn.