De tussentijd – de fase waarin de oude functie van een gebied is verdwenen en de nieuwe nog niet is bepaald – biedt de kans om te experimenteren met nieuwe ideeën over vormgeving en gebruik van onze leefomgeving. Ideeën die beter aansluiten bij onze veranderende behoeften, bijvoorbeeld om opvang te bieden aan de groeiende groep woningzoekenden of om duurzamer en flexibeler te leven.

Het gebied ten noorden van de Waal wordt steeds meer een onderdeel van de stad Nijmegen.
Een bijzondere tussentijdse locatie in Nijmegen-Noord vormt deze zomer de context voor ons placemaking programma èn heeft veel potentie om deze zomer een tijdelijke, levendige culturele hotspot te worden. Op deze plek laten we zien welke behoeftes er spelen en onderzoeken we op welke manieren we tussentijdse plekken in de toekomst kunnen gebruiken. Dit doen we in ons eigen programma - met kunstenaars meet-ups, pitches en tentoonstellingen - maar vooral in samenwerking met andere cultuurmakers, maatschappelijke instellingen en sociale initiatieven. Want: een plek creëren doe je samen. Daarom nodigen we je uit om te ontdekken hoe deze locatie door jou te gebruiken is. Bijvoorbeeld voor het organiseren van een muziek-, dans-, theater- of filmvoorstelling/ try-out in een van de tuinen, een workshop of bijeenkomst in paviljoen KAPKAR / SF-P7S, een tentoonstelling in de oude boerderij of als proeftuin voor een nieuw concept. Zo blazen we samen alvast leven in dit veranderende gebied! 

Wil je langskomen voor een kop koffie, om te lunchen of om een plek te vinden voor je hangmat of picknickkleed? Dan ben je binnenkort welkom om te komen struinen!

Neem om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken contact met ons op via info@stichtingfabrikaat.nl en blijf op de hoogte van openingstijden en evenementen via de facebook-pagina: KAPKAR / SF-P7S.