Ontworpen en gerealiseerd door Sander van Raemdonck (be).

De observatiepost fungeert als een periscoop en biedt een nieuw perspectief op de rivier de Waal en haar oevers. Het object is een reactie op de metershoge damwanden, die de rivieroever afschermt van het terrein waardoor het zicht wordt ontnomen op de rivier en het tegenoverliggende landschap. Door de periscoop wordt de barrière (de waaldam) benadrukt en tegelijkertijd beslecht. De vormgeving en bouw van het object gaat uit van een silo afkomstig uit de voormalige Honigfabriek. Deze bepaalt de readymade structuur van de unit; de silo herinnert ons aan het productieapparaat en de logistiek van een hedendaagse fabriek.

Adviescommissie: Marjet Wesselsboer (ontwerper) , Jeroen Bomers (ontwerper), Wilbert de Haan (Nexit architecten).

 

 

 

Dit project wordt financieel gesteund door het Bouwfonds Cultuurfonds

Dit project wordt financieel gesteund door het Bouwfonds Cultuurfonds



zicht op de waal