Fabrikuitje: Inspiratie opdoen in Amsterdam

Vandaag zijn we met alle medewerkers en vrijwilligers van Fabrikaat op bezoek geweest in Amsterdam!

Eerste stop: De Urban Campsite op het uiterste puntje van het Centrumeiland op IJburg. UrbanCampsite is een reizende camping waar kamperen en ontwerp samenkomen. Kijk vooral eens op hun website. Reuze interessant en inspirerend!

Na een korte brunch/lunch (met oesters!) vertrokken we met z'n allen naar De Ceuvel. De Ceuvel is een verzamelplaats voor creatieve en sociale ondernemingen, gebouwd op de vervuilde industriële grond van de voormalige scheepswerf. Mooi om te zien hoe daar omgegaan wordt met duurzaamheid en alternatieve zuivering (planten worden ingezet om verontreiniging aan de bodem te onttrekken). Het café mag ook niet onvermeld blijven, we hebben daar met z'n allen een heerlijk broodje kunnen eten.

Omdat we toch in de buurt waren zijn we ook nog even naar de NDSM geweest. Het is niet meer de broedplaats van weleer, maar een fijne wandeling was het wel.