Back to All Events

Talk Of The Town | Marjan Teeuwen

  • Stichting Fabrikaat/KAPKAR SF-P7S 88 Oosterhoutsedijk Nijmegen, GE, 6663 KV Netherlands (map)

In Talk Of The Town gaat Gijs Frieling als moderator met inspirerende kunstenaars in gesprek over de veranderende stad. Gijs Frieling maakt muurschilderingen die hij vaak combineert met ruimtelijke objecten. Zijn werk gaat een directe relatie aan met de ruimte waarin het zich bevindt en waarin hij sterk refereert aan de wereld om hem heen. Samen nemen ze je mee in hun kijk- en denkwijze over de ontwikkelingen die een stad doormaakt en de rol die wij als burgers hierin hebben. Vanuit hun onconventionele blik belichten ze de geschiedenis en de toekomst van het stad maken. Hoe gaven we vroeger vorm aan een leefbare plek? En hoe verhouden we ons ten opzichte van de omgeving waar we ons bevinden? In welke mate kun je daar als burger mee experimenteren?

Marjan Teeuwen: "In mijn werk gaat de constructieve kracht van bouwen hand in hand met de kracht van verwoesting en verval. De polariteit opbouwen – verwoesten, vallen – staan, orde – chaos is in mijn ogen een essentie in de menselijke conditie. Een transformatie van veelal kleine woningen tot één monumentale ruimtelijke ervaring. Mijn architectonische ingrepen genereren een nieuw perspectief op zowel de architectonische als de sociale structuur van het gebouw."

Voorafgaand aan de lezing is het mogelijk om aan te sluiten bij het "Diner aan de Dijk": Bram & Donna serveren een ambachtelijke maaltijd op een uniek porseleinen servies. Het diner zal worden opgediend op het sculpturaal servies Bram, waardoor je het eten op een andere manier beleeft en wordt uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.

Koop hier uw tickets.

Earlier Event: September 1
Diner Aan De Dijk