Back to All Events

Talk of the Town: Jan Rothuizen

Vanuit een object uit de collectie van Museum Het Valkhof nemen kunstenaars het publiek drie avonden mee in hun kijk- en denkwijze over stedelijke ontwikkeling en de rol van burgers hierin.

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen wandelt over de hele wereld door steden. Tijdens deze wandelingen noteert hij wat hij ziet, denkt en voelt. Het levert plattegronden op die niet alleen een verslag zijn van wat er is, maar die ook laten zien hoe hij, of zijn gezelschap, de stad ervaart.

Voor de laatste avond van Talk Of The Town in BouwLab dook hij in de archieven van Museum Het Valkhof, waar hij stuitte op een prent van Jan Rombout uit 1944, vol scenes uit het dagelijks leven tijdens de oorlog in Nijmegen. Jan ziet in deze tekening veel overeenkomsten met zijn eigen werk, waarin hij verslag doet van verschillende plekken tegelijk en waarin beeld en tekst elkaar versterken. Wat valt je op als je de stad ervaart door de ogen van Jan Rothuizen? En hoe leggen we verslag van het alledaagse leven in de stad?

Gespreksleider is Arie-Willem Bijl, bestuurslid van Fabrikaat, voormalig wethouder Almere (o.a. portefeuille stedelijke ontwikkeling en kunst & cultuur) en kwartiermaker van o.a. het Honigcomplex.

De avond wordt gehouden in KAPKAR / SF-P7S, het paviljoen van Frank Havermans, dat op BouwLab staat.

Kaarten zijn €10,- / €7,- voor studenten, aan de deur

Earlier Event: September 9
B hungry & get fed
Later Event: September 23
Slotfeest BouwLab