Back to All Events

Talk Of The Town: Jelle Buma

Vanuit een object uit de collectie van Museum Het Valkhof nemen kunstenaars het publiek drie avonden mee in hun kijk- en denkwijze over stedelijke ontwikkeling en de rol van burgers hierin.

Jelle Buma - geluidskunstenaar en drummer - bijt het spits af. Vertrekpunt van zijn verhaal zijn oude haardstenen, sloopafval uit 16de-eeuwse huizen. Afval is ook een terugkerend element in Jelle’s muziek. Hij werkt veel met bestaand geluid, de verklikker van een voetgangerslicht bijvoorbeeld, of een schuurmachine. Zowel museaal als muzikaal staat de schoonheid van het ongewenste centraal.

Gespreksleider is Arie-Willem Bijl, bestuurslid van Fabrikaat, voormalig wethouder Almere (o.a. portefeuille stedelijke ontwikkeling en kunst & cultuur) en kwartiermaker van o.a. het Honigcomplex.

De avond wordt gehouden in MIR, mobiel expeditiestation van kunstenaar Alphons ter Avest, dat op BouwLab staat. Onderdeel van Jelle’s presentatie is een drumperformance, afhankelijk van het weer op de Lentse Warande of onder de verlengde Waalbrug.

Evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/1748459485439980/

Kaarten zijn €10,- / €7,- voor studenten, aan de deur of vooraf online te bestellen: 

Later Event: August 18
Talk of the Town: Erik Sep