Back to All Events

Expeditie Nieuw Nijmegen

Wil je je omgeving eens anders bekijken?

Hans Jungerius neemt je mee op een ontdekkingstocht van ca. 2,5 uur, die niet leidt over de geijkte wandelpaden. Via een onverwachte route kom je tot verrassende inkijkjes en inspirerende verhalen over de wondere wereld in en rondom Lent.

Waar ooit veldslagen tijdens de Tachtigjarige Oorlog en Tweede Wereldoorlog werden uitgevochten is nu een dynamische mix ontstaan van nieuwbouwwijken, oude boerderijen en dorpskernen, boomgaarden en glastuinbouw, snelwegen en spoorlijnen, water, bruggen en nieuwe natuur.

De tocht leidt van BouwLab langs historische fenomenen, zoals de restanten van Nederlands’ laatste waterlinie, gebouwd om de Russen tegen te houden, verdedigingswerken, klompenpaden en andere ingrediënten die de Waalsprong tot een verrassend gebied maken waarin verleden en heden samenkomen.

Tickets: €10,-

Er zijn maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus wees er snel bij!

Deze expeditie is helaas niet toegankelijk voor kinderen en gehandicapten.

Tickets