Back to All Events

BouwLab Nijmegen presenteert: Expeditie Waalsprong

Ga mee op expeditie door het nieuwe landschap van de Waalsprong.

Ontdekkingsreiziger Hans Jungerius neemt je mee op een verrassende verkenningstocht van ca. 2,5 uur door het nieuwe landschap van de Waalsprong. Waar ooit veldslagen tijdens de Tachtigjarige Oorlog en Tweede Wereldoorlog werden uitgevochten is nu een dynamische mix ontstaan van nieuwbouwwijken, oude boerderijen en dorpskernen, boomgaarden en glastuinbouw, snelwegen en spoorlijnen, water, bruggen en nieuwe natuur.

De tocht leidt van BouwLab Nijmegen langs historische fenomenen, zoals de restanten van Nederlands’ laatste waterlinie, gebouwd om de Russen tegen te houden, verdedigingswerken, klompenpaden en andere ingrediënten die de Waalsprong tot een verrassend gebied maken waarin verleden en heden samenkomen.

Tickets: €10,- (hier verkrijgbaar: http://tinyurl.com/jolyw2q)
www.hansjungerius.nl

Earlier Event: April 3
Fabrikaat = Open
Later Event: April 24
Expeditie Honig