Back to All Events

Fabrikaat @ Big Draw Festival

SOEPVERHALEN IN DE HONIGFABRIEK

Jong en oud brengen hun tekeningen tot leven met een animatiefilm in de Honigfabriek. Op vier verschillende locaties teken je steeds een stapje verder aan het verhaal. Uiteindelijk bepaal je zelf welke ingrediënten er in het soepverhaal belanden. Als afsluiting van het festival zal de animatiefilm in première gaan voor groot publiek.

13:00 - 17:00 | Honigterrein Nijmegen | Galerie Bart - De Smeltkroes - Fabrikaat - DZIGA

Galerie Bart: Waalbanddijk 14c
Naast de lopende expositie met werk van vers afgestudeerd kunstacademietalent kun je tijdens The Big Draw onder begeleiding van professionele kunstenaars de hoofdrolspelers voor het soepverhaal gaan tekenen. Mensen, dieren, fantasy figuren alles is mogelijk en tekenmaterialen zijn natuurlijk ruimschoots aanwezig.

De Smeltkroes – Unit 26: Waalbanddijk 16
Waar anders dan op de plek waar meer dan 100 creatieve ondernemers en ambachtslieden gevestigd zijn kun je beter inspiratie opdoen voor je soepanimatie? Kunstenaar José Ververda en illustrator Doesjka Bramlage van Unit 26 staan alle tekenaars bij. Daarnaast stellen de volgende ondernemers hun werkplek open voor publiek.

Fabrikaat 14H
Tijdens de Big Draw kunnen deelnemers in het kartonnen huis; Fabrikaat#1 en in de projectruimte van Fabrikaat aan de slag met het maken van achtergronden voor de animatie “Soepverhaal”.
De deelnemers worden door de medewerkers van Fabrikaat begeleid in het tekenen, schilderen, plakken en knippen van achtergronden, objecten en vloeroppervlaktes voor de animatie. Denk aan landschappen, gebouwen en fantasiewerelden en wat je verder maar kunt bedenken voor je animatie.

DZIGA: Waalbanddijk 14m
Bij filmwerkplaats en productiehuis DZIGA wordt natuurlijk de film gemaakt. Met de hulp van animator Inti Mego ga je de animatiefilm maken die ‘s avonds nog vertoond wordt. Ook als je niks hebt getekend maar wel wilt weten hoe het werkt, dan kun je zien hoe een film tot stand komt en meehelpen met animeren.

www.thebigdrawnijmegen.nl

Earlier Event: September 6
Fabrikaat = Open
Later Event: September 20
Fabrikaat = Open