Back to All Events

De Medicijnfabriek - een fabriek in een koffer

De Medicijnfabriek - een fabriek in een koffer

Na succesvolle edities in Amsterdam (Amstelpark) en Arnhem (Sonsbeekpark) komt de Medicijnfabriek van Circus Engelbregt naar Nijmegen. Dit maal vindt het niet plaats in het park, maar op het Honigcomplex! Een onconventionele plek, met idem planten om te (her)ontdekken.

MedicijnFabriek is een laagdrempelig kunstproject waarin gezondheid, verantwoordelijkheid, sociale cohesie en de zorg om natuur en milieu elkaar aan tafel ontmoeten.

Ambulante Medicijnfabriek, een workshop van ca. 2 uur waarbij een plantenexpert de deelnemers begeleidt. Na een lichamelijke oefening en inventarisatie van eventuele fysieke of mentale klachten gaan de deelnemers de nabijgelegen natuur in. Onder deskundige begeleiding zoeken zij naar planten of kruiden via de voor deze workshop speciaal ontwikkelde methode: De Intuïtieve Plantbenadering (voor beginners).

Van de planten maken ze vervolgens in de werkplaats een medicijn. De compacte fabriek kan drie soorten medicijnen produceren: pillen voor oraal gebruik, medicinale thee en capsules voor extern gebruik. Deze worden voorzien van een informatiesticker en verpakt in bijbehorende medicijndoosjes.

Deze avond opent op het Honigcomplex ook de Nijmeegse Kunstnacht 2014, kom dus voor die tijd even rustig ontspannen en tot jezelf komen bij Fabrikaat en de Medicijnfabriek!

datum:
zaterdag 27 september

tijden:
11.00-13.00
13.30-15.30
16.00-18,00

kosten:
€10,- p.p.
Familiedag? Groepsuitje met collega's, huisgenoten of vrienden? daar is deze workshop perfect geschikt voor. Een privéworkshop kost €150 euro. Hiervoor krijgen jullie de plantenexpert helemaal voor jullie zelf, heeft de workshop een intieme en vertrouwde sfeer en is natuurlijk iedereen zeker van een plekje!

Wil je dit niet missen? of wil je gewoon meer informatie? stuur een mailtje naar infofabrikaat@gmail.com.

 

Tot dan!

Earlier Event: September 10
The Big Draw Nijmegen 2014
Later Event: September 28
Nijmeegse Kunstnacht 2014